Спайдърмен: Няма път към дома засенчи другите филми за почти

...
Спайдърмен: Няма път към дома засенчи другите филми за почти
Коментари Харесай

Спайдърмен: Няма път към дома стана първият филм, който надхвърли 1 милиард долара

Спайдърмен: Няма път към дома засенчи другите филми за съвсем рекордните 12 дни, като се изравни с Междузвездни войни: Силата се пробужда от 2015 година като третия най-бърз филм, достигнал примера за милиарди долари. Само Отмъстителите: Безкрайна война от 2018 година и Отмъстителите: Край на играта от 2019 година бяха по-бързи, разбивайки стремежи резултат надлежно за 11 и пет дни.

Впечатляващо е, че Спайдърмен: Няма път към дома съумя да надвиши 1 милиард $ продажби на билети по целия свят, макар бързо разпространяващия се омикронен вид на COVID-19. Това прави приключението за супергерой на Том Холанд от Marvel единственият филм след Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър от 2019 година, който надвишава 1 милиард $ в международен мащаб. Никой различен холивудски филм не се е доближил до тези доходи за времето, през което се върти по кината, през последните две години.

Продължението на Джеймс Бонд на MGM Смъртта може да изчака, което завоюва 774 милиона $ в международен мащаб, беше най-печелившият холивудски филм за 2021 година (и пандемията). Като първият филм, достигнал 1 милиард $ в международен мащаб, Спайдърмен: Няма път към дома взе земния престол от различен касов колос, китайския Битката при езерото Чангджин (902 милиона долара), с цел да закрепи публично мястото си като най-касовият филм за годината в света. Забележително е също, че Спайдърмен надмина Битката при езерото Чангджин, без да се излъчва в Китай, който сега е най-големият пазар за кино в света....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР