Спасявайки, може би, своите вътрешнопартийни проблеми, БСП искат да загробят

...
Спасявайки, може би, своите вътрешнопартийни проблеми, БСП искат да загробят
Коментари Харесай

Павлова: БСП загробва имиджа на България, за да се спаси

Спасявайки, може би, своите вътрешнопартийни проблеми, Българска социалистическа партия желаят да загробят имиджа на България. Това сподели министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова по време на конференция след извършено съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, съобщи Фокус.

„ Като министър, виновен за подготовката и провеждането на българското председателство, и от името на цялото държавно управление желая ясно да заявя, че българското председателство, първото българско председателство, е една тематика, която е аполитична, надпартийна. Осъзнаваме националната отговорност, която носим “, съобщи Павлова.

По думите й България би трябвало да бъде един виновен, постоянен, пълновръстен член на Европейски Съюз. „ Нещо, което значи да поемаме ролята да приказваме в един глас, от името на 28 държави-членки на Европейски Съюз, да представляваме и пазиме интереса на всички жители в Европейски Съюз, на 28-те страни, като част от общоевропейските ни цели и тематики, значими и настоящи за всеки един европеец “, означи Павлова. Министърът уточни още, че опитът на политически централи и конгреси да се заиграват с тази тематика, да я политизират, манипулират, е противен и неподобаващ. Според нея единствената му цел е, спасявайки може би своите вътрешнопартийни проблеми, да загробят имиджа на България, да уронят престижа на страната ни и да покажат, че надали не има политическа неустойчивост и дестабилизация. „ Нещо, което е пагубно “, уточни Павлова.

По думите й сполучливи ръководи са тези, в които ръководещи и съпротива приказват на един глас. „ Казаното през вчерашния ден - следващата неистина. Приоритетите на председателството – ясно посочени са. Приоритетите на трите страни – ясно утвърдени са. Одобрени от всички европейски водачи на Европейския съвет през юни. На 100 % се припокриват с по този начин наречените контраприоритети на Българска социалистическа партия. Нито един от техните контраприоритети не е контра, той в действителност е про. Преписват или не четат? Лъжат или манипулират? Това е нашият въпрос “, разяснява Павлова. Тя добави, че в случай че са „ за “ и не смеят да си кажат, им благодари, че целите им изцяло съответстват. „ Остава чувството, че може би левицата в България, като част от европейската левица, не желае да приказва за единение, за сигурност, за интеграция на Западните Балкани “, сподели Павлова и уточни, че това е тематика, която точно, с помощта на България, на българското държавно управление и на политиката, която е водела през 6 месеца, са влезнали в дневния ред.

„ Не ви отива уважаеми господа от опозицията. Девизът на България е: „ Съединението прави силата “. Нека сме мощни, с цел да имаме мощна Европа. Това е което би трябвало да ни сплотява “, добави Павлова
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР