Спасителите в Индия обмислят нови варианти за спасяването на 41

...
Спасителите в Индия обмислят нови варианти за спасяването на 41
Коментари Харесай

Срутване на тунел в Утаракханд: Спасителите обмислят нови начини за спасяване на затрупаните работници в Индия

Спасителите в Индия обмислят нови разновидности за спасяването на 41 служащи , блокирани в тунел през последните осем дни, оповестява „ BBC “.

Наложило се е да се измислят нови проекти , откакто работата по прокарването на железни тръби през отломките на стената е била спряна, а избавителните екипи са били изтеглени, откакто в петък от тунела се е чуло пропукване . Длъжностните лица обявиха, че в този момент пробиват два паралелни тунела, които биха могли да обезпечат „ път за бягство “ на затрупаните служащи.

Част от строящия се тунел се е срутила след свлачище . Инцидентът е станал сутринта на 12 ноември в северния щат Утаракханд . Скоро по-късно е открит контакт със затрупаните мъже и от този момент им се обезпечават О2, храна и вода.

Обяснявайки последните избавителни старания, секретарят по ръководство на бедствията в Утаракханд Ранджит Синха съобщи пред осведомителна организация ANI, че се работи по два странични тунела в профил на главния тунел за бягство.

Досега спасителите са пробивали във вътрешността от устието на тунела. В момента се поставят старания за продупчване и от другата страна на тунела, с цел да се доближи до служащите .

Федералният министър на автомагистралите и пътищата Нитин Гадкари посети мястото в неделя и съобщи, че избавителните операци и могат да продължат два до три дни . Той изясни, че работата в хималайския терен е комплицирана и посочи, че сега се употребяват две пробивни машини . Първата машина пробива и работи добре, защото пластът е мека почва, само че среща проблеми, когато влезе в контакт със скали, посочи той и добави, че специалистите са разрешили този проблем.

В събота се стигна до гневна борба сред фамилиите на затрупаните служащи и тези, които следиха избавителните интервенции. По-рано предходната седмица фамилиите също по този начин проведоха митинг с искане към чиновниците да ускорят пробиването.

Междувременно министър-председателят Нарендра Моди увери фамилиите, че федералните и щатските спасители работят необезпокоявано за спасяването на служащите.  Той акцентира:

„ Моралът на блокираните служащи би трябвало да се поддърж а. “

Тунелът „ Силкяра “ в окръг Утаркаши е част от амбициозния план на федералното държавно управление за автомагистрала , която да усъвършенства връзките сред известните поклоннически места в Утаракханд. В този планински щат, където се намират няколко хималайски върха и ледници, се намират някои от най-свещените места за индусите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР