Спасителите са пробили повече от сто дупки в повърхността на

...
Спасителите са пробили повече от сто дупки в повърхността на
Коментари Харесай

Спасителите са пробили повече от сто дупки над пещерата с децата в Тайланд

Спасителите са пробили повече от 100 дупки в повърхността на наводнената пещера в Тайланд, където към този момент две седмици са блокирани 12 деца и треньорът им. За страдание, както написа вестник " Нейшън ", представен от ТАСС, спасителите още не могат да открият къде тъкмо се намират учениците от футболния тим. Някои от отворите били с дълбочина от 400 метра. Специалистите обаче нямат съоръжение, което да разреши тъкмо да се дефинира къде се намират 13-те души, сподели ръководителят на спешния щаб Наронгсак Осоттанаком, който е и губернатор на провинция Чианг Рай.

Тази вечер или на следващия ден сутринта се чака да дойдат тримата непознати инженери, изпратени от предприемача Илън Мъск, които да преценяват дали може да бъде изработен тунел за изтегляне на децата. Мъск беше написал в туит, че може да бъде основана система от подводни тунели, издигнати от найлонови тръби с диаметър един метър, като опция на пробиването на скалата.

Губернаторът на провинцията сподели през днешния ден, че спадащите равнища на водата в последните дни и към този момент към момента удобното време са основали условия за изваждане на децата, преди да стартират новите дъждове, съобщи Асошиейтед прес. Той сподели, че се чака през днешния ден и на следващия ден идването на две огромни групи водолази, с цел да стартира избавителна интервенция. Водите от наводнената пещера са източени колкото е допустимо и по тази причина съгласно него би трябвало да се употребява този вид, който той до момента отхвърляше. Следващите три-четири дни са най-подходящи, сподели той, съобщи Ройтерс. Спасителите са почнали да образоват децата, не всички от които могат да плуват добре, по какъв начин да работят, в случай че бъдат евакуирани през наводнените тунели на пещерата.

В напъните за избавяне на децата се включиха доста страни - Австралия, Англия, Китай, Япония, Съединени американски щати и други Вчера мястото посети израелският дипломат в Тайланд Меир Шломо, който сподели, че е бил изпратен от премиера да види с какво еврейската страна може да помогне.

Синът на тайландския крал - 13-годишният принц Дипанкорн Расмиджоти написа на немски картичка на 12 млади футболисти и треньора им, съобщи ДПА, цитирайки тайландски медии. Принцът благодари на хората, опитващи се да оказват помощ на връстниците му и да ги изведат от пещерата. " Сигурно доста ви е боязън, само че в мислите си аз съм с вас ", обръща се към децата принцът, който е прекарал част от живота си в Южна Германия. На картичката са изобразени подредени един върху различен камъни, на които са изписани немските думи за храброст, шанс, благополучие, триумф, наслада и положително здраве.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР