Спасители и пожарникари от Монтана и полицаи от участъка на

...
Спасители и пожарникари от Монтана и полицаи от участъка на
Коментари Харесай

Щастлива развръзка – намериха изчезналия турист в Стара планина

Спасители и пожарникари от Монтана и служители на реда от сектора на граничната полиция в Чипровци са намерили през днешния ден изчезналия през вчерашния ден в Стара планина под връх Копрен екскурзиант, заяви за Българска телеграфна агенция представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана Ирен Токина.

Сигналът за изгубването бил подаден към 18:00 ч. нощес, откакто мъж на 67 години от Стара Загора, който бил отседнал в хижа " Копрен “ и тръгнал през вчерашния ден към едноименния връх, не се прибрал в хижата, а вечерта в планината се разразила стихия с гръмотевици, мощен вятър и изобилен дъжд. Хижарите съобщили, че мъжът не подвига телефона си, а е тръгнал към връх Копрен рано сутринта самичък.

Минути по-късно служителите на реда и спасителите почнали търсене, което траяло до късно вечерта, само че било прекъснато поради бурята и тъмнината. Рано тази заран издирването било възобновено и екскурзиантът бил открит на към три километра от хижата. Той имал рани по ръцете от рухване, само че е в положително общо положение. Откаран е в болница и животът му е вън от заплаха, разгласи Токина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР