Спасените от трагедията край Боснек са осем, а не седем

...
Спасените от трагедията край Боснек са осем, а не седем
Коментари Харесай

Според оцелял: Спасените от трагедията край Боснек са осем, а не седем

Спасените от нещастието край Боснек са осем, а не седем - каквато беше първичната информация, по думите на един от оживелите. Това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Тя съобщи, че психическото положение на оживелите е било доста тежко по време на разпитите, сведения са дали двама от тях.



„ Той ми сподели: „ Ние се спасихме осем индивида “. При осъществените дейности по следствието, се откриха 44 натрупа. От тук идва и простата математика – в рейса са пътували 52-ма пасажери, намерихме 44 натрупа, в болница са 7 лица – остава огромната мистерия къде е осмото лице “, разяснява Милева.

Зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов добави, че граничният надзор е фиксирал 52-ма пътуващи в рейса, в това число водачите: „ Остава изводът, че някой от пасажерите се е прекачил в различен от общо четирите рейса на тази туристическа компания. Тепърва това ще бъде открито и все още съставлява мистерия за управляващите “.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева изясни, че обвинител №1 Иван Гешев е разпоредил на Върховната административна прокуратура да създадат инспекция, обвързвана с пътната маркировка и сигнализация на автомагистралите и първокласните пътища у нас.

„ Ще бъдат привлечени както наши, по този начин и задгранични специалисти. Ако в хода на инспекцията се съберат задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, материалите от нея ще бъдат изпратени на Върховен касационен съд, която ще потърси наказателна отговорност на отговорните длъжностни лица “, уточни Милева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР