Спасените от тайландската пещера футболисти и техният треньор днес бяха

...
Спасените от тайландската пещера футболисти и техният треньор днес бяха
Коментари Харесай

Спасените от тайландската пещера футболисти стават монаси за 9 дни

Спасените от тайландската пещера футболисти и техният треньор през днешния ден бяха ритуално обръснати за послушници в манастир, оповестява Военновъздушни сили. Момчетата ще влязат в манастир за 9 дни - традиция, с която мъжете в Тайланд се пречистват след мъчно тестване.

Само едно от момчетата от футболния тим " Wild Boars " няма да последва съотборниците си, защото е християнин.

9 е щастливо число в Тайланд. 9 бяха и дните, които тимът прекара в клопката на наводнената пещера. 

Минаха към този момент повече от 2 седмици след сполучливата избавителна акция, която бе следена от милиони от целия свят. Стотици доброволци, спасители и боен личен състав участваха в избавителните интервенции. Момчетата и техният треньор бяха избавени на три стадия за три дни. Всички 13 спортисти бяха трансферирани в болница в Чанг Рай, където получиха здравна и психическа помощ. Те излязоха от болничното заведение преди седмица в положително здраве. 

Подстригването им за монаси е предопределено да бъде " духовно пречистване " за тима, а и осъществяване на обещанието на фамилиите им да си спомнят един от водолазите, умряли в избавителната интервенция.

Момчетата ще останат в разнообразни манастири до 4 август, като медитират, молят се и почистват храмовете. Треньорът им ще се причисли към тях за същия интервал от време, само че не като послушник, а като пълновръстен духовник. Той е бил послушник в манастир преди този момент. 

Въпреки че си е навлякъл значително рецензии за това, че е взел момчетата в пещерата, на треньора се приписва също и огроман заслуга за оцеляването им. Той е оказал помощ на момчетата да преживеят тестването, като им е предавал медитационни техники, за да останат спокойни и да употребяват допустимо минимум въздух.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР