Спас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен

...
Спас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен
Коментари Харесай

Ясен е купувачът на Vivacom, сделката е почти приключена

Спас Русев и съветската държавна банка ВТБ продават някогашния държавен телеком Vivacom на цена, близо 4 пъти по-висока от тази, на която го купиха преди 4 години, и е допустимо да има договорка в идващите 2 седмици, заяви Financial Times.
Телекомът, чиято покупка за 330 млн. през 2015 година беше финансирана главно от руснаците, в този момент се предлага за 1.2 милиарда евро и извънредните договаряния с евентуалния покупател се водели към тази сума, добавя изданието. Такава оценка на Vivacom съответствала и на последните покупко-продажби в бранша в Югоизточна Европа, съобщи " Дневник ".
Кой е купувачът?
Купувач е доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги United Group, който има опит на Балканите и се управлява от компании за дялово вложение като BC Partners и KKR. През май същата компания се контракти да придобие Tele2 в Хърватия против 220 млн. евро.
United Group има бизнес главно в Западните Балкани, най-много в Сърбия. Той е стъпил там преди години с изкупуването на операторите SBB, Telemach Slovenia и Telemach BiH. Компанията продължава да се уголемява посредством придобивания на локални кабелни оператори, платформи за медийно наличие и мобилни услуги.
Още за договорката и купувача  прочетете в Expert.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР