Спартак публикува официална позиция, след като стана ясно, че иска

...
Спартак публикува официална позиция, след като стана ясно, че иска
Коментари Харесай

Спартак с официално изявление за стадиона

Спартак разгласява публична позиция, откакто стана ясно, че желае прекъсване на концесията на стадион " Тодор Диев " и нова концесия.

Ето и цялостната позиция:

Уважаеми последователи на Спартак,

В началото на ноември 2021 година започнахме реконструкцията на стадион " Тодор Диев " под настоящия концесионен контракт с община Пловдив и влезна в действие на 6 февруари 2020 година, както и влезналото в действие на 31 март 2021 година позволение за градеж.

Започнахме с реорганизация на съществуващата естрада, която продължава и все още.

Концесионният контракт е на стойност 4 267 500 лв. без Данък добавена стойност.

Във връзка с измененията в плана и голямата инфлация цената по последното КСС цената е 18,2 млн. лева, с цел да може стадион " Тодор Диев " да дава отговор на условията на БФС и УЕФА за провеждането на футболни срещи.

Новият закон за концесиите, по който е подписан и нашият контракт не ни разрешава да подпишем анекс, с който да повишим сумата до стойностите, които са нужни за завършването на стадиона.

Затова ние като управление организирахме няколко срещи със законодателния орган на локалната власт и стигнахме до решение да стартираме процедура за преустановяване на концесионния контракт по взаимно единодушия и пускане на процедура за основаване на право на градеж на всички незастроени площи на стадиона и основаване на право на прилагане на съществуващата естрада.

Искам да уверя всички Вас, че строителството на стадион " Тодор Диев " няма да бъде спирано, до момента в който текат процедурите.

Искам и още веднъж да заявявам, че ще завърша стадион " Тодор Диев " във типа на показания план.

С почитание

Динко Миленчев

президент на ПФК Спартак 1947

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР