Спартак (Москва) изигра един от най-силните си мачове през сезона,

...
Спартак (Москва) изигра един от най-силните си мачове през сезона,
Коментари Харесай

Късмет за Хичо и Урал срещу Спартак

Спартак (Москва) изигра един от най-силните си мачове през сезона, само че трябваше да се задоволи единствено с точка при гостуването си на Урал. Въпреки офанзивната и много разнообразна игра, столичният гранд не съумя да означи гол и с актив от 22 точки е шести в класирането. Феновете обаче могат да са удовлетворени от позитивната смяна в образа на отбора при Доменико Тедеско.

Николай Димитров беше титуляр за Урал. Българският халф игра до 69-ата минута, когато вместо него на терена се появи Александър Панюков. " Оранжевите " са 8-и в класирането, а след седмица им следва посещение на Ростов.

Урал взе единствено точка от предходните си три мача в РПЛ, само че имаше на своя страна традицията от последните срещи със Спартак. По време на паузата за националните тимове отборът от Екатеринбург завоюва шампионат в Кипър, само че загуби звездата си Ерик Бикфалви, който се контузи. Нямаше го и Отман Ел Кабир, което наложи Николай Димитров да се реалокира на левия фланг, а неговото място отдясно зае Михал Кухарчик. В предни позиции започва Владимир Илин.

Треньорът на Спартак Доменико Тедеско заложи в офанзива на Андре Шюрле и Джордан Ларсон. В ролята на плеймейкър се изявяваше Зелимхан Бакаев, а тримата в центъра на отбраната бяха Самуел Жиго, Илия Кутепов и Георгий Джикия.

Началните минути бяха равностойни, само че по-късно спартаковци започнаха да играят доста интензивно и сътвориха няколко чисти положения пред вратата на Ярослав Годзюр. След пас на Алекс Крал топката стигна до непокрития Айртон, само че бразилецът не можа да я прати в мрежата. Не след дълго Годзюр избави удар от близко на Ларсон, а рисков удар насочи и Роман Зобнин.

До почивката имаше единствено една напрегната обстановка пред вратата на Спартак, когато Илин падна в наказателното поле след единобортство с Джикия, само че сигнал за дузпа не последва. Димитров направи няколко пробива и центрирания, само че без необикновен триумф.

В 48-ата минута Шюрле подаде на Баакев, който стреля с глава, само че Годзюр внимаваше. Домакините опитваха епизодични контраатаки, само че нито една от тях не приключи с първокласен удар. Тедеско усили халфовата линия с включването на Гуус Тул, а Есекиел Понсе размени Шюрле и Спартак продължи да атакува мощно.

В 67-ата минута Бакаев направи нещо доста красиво, само че прехвърлящият му удар не откри очертанията на вратата. Секунди по-късно Тил пропусна от комфортна позиция. Понсе имаше последния късмет да донесе успеха на московчани, само че Годзюр още веднъж избави.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 17 кръг, неделя 24 ноември  Урал 0:0краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР