Спадовете на цените на жилищата в Швеция продължават за осми

...
Спадовете на цените на жилищата в Швеция продължават за осми
Коментари Харесай

Цените на жилищата в най-голямата скандинавска страна се засилват към ново дъно

Спадовете на цените на жилищата в Швеция не престават за осми следващ месец, на фона на най-сериозният спад от три десетилетия насам. Цените са надолу с 15% от март до момента, съгласно данни на жилищния показател HOX от Valueguard, написа Bloomberg.

Бързият спад в Швеция е единствено един образец по какъв начин жилищните пазари в света търпят смяна с покачването на потребителските цени, а с тях и покачването на разноските по заемите в най-голямата скандинавска страна.

Гп;яма част от анализаторите предвиждат спад от 20% от най-високите равнища. При по-неблагоприятен сюжет, с бързо възходяща безработица и по-големи от предстоящото нараствания на лихвените проценти от централната банка на Швеция, спадът може да бъде по-сериозен и по-продължителен.
 Потъващият пазар на жилища в Швеция е предизвестие за света
Потъващият пазар на жилища в тази скандинавска страна е предизвестие за света

Пазарите на жилища по целия свят се охлаждат, само че цените не падат на всички места

Очаква се цените на жилищата да продължат да падат след месечния спад от 1,4% през ноември. Според Маркус Сванберг, основен изпълнителен шеф на Lansforsakringar Fastighetsformedling за продавачите е да свикнат с обстоятелството, че цената на домовете им е намаляла, което значи, че продажбите лишават повече време.

Анализаторите са съгласни с предизвестията, че спадът евентуално ще продължи и през идната година. Според основният пълководец на SEB Юси Хилянен ще е " изненадващо, в случай че спадът в цените на жилищата не продължи известно време ".
 Швеция означи най-големия спад в цените на парцелите в Европейски Съюз. Очакват се още разтърсвания
Европейската страна, която означи най-големия спад в цените на парцелите в Европейски Съюз. Очакват се още разтърсвания

Въпреки, че доста страни в Европейски Съюз се борят с сходни проблеми, жилищният пазар на Швеция е в съществено положение
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР