Спадналите тази нощ до минус 8 градуса по Целзий температури

...
Спадналите тази нощ до минус 8 градуса по Целзий температури
Коментари Харесай

Студ и сняг отнеха живота на 22 души, блокирани в колите си в планински курорт в Пакистан

Спадналите тази нощ до минус 8 градуса по Целзий температури и изобилният снеговалеж в пакистанския планински курорт Мюри станаха причина за гибелта на минимум 22 души, блокирани в колите си, оповестиха през днешния ден управляващите, представени от Асошиейтед прес и Франс прес.

Атик Ахмед от полицията в Исламабад заяви, че осем от починалите са от фамилията на полицейски чиновник, който също е измежду жертвите. Повечето хора са починали от хипотермия.

Лекар от избавителните екипи, евакуирали туристите от заседналите коли, сподели, че починалите са 10 мъже, 10 деца и 2 дами.

 Снимка: БТА/АР

Пакистанският вътрешен министър Шейх Рашид Ахмед заяви, че хиляди транспортни средства са били издърпани от снега, само че и през днешния ден още хиляди остават блокирани в региона.

Разположен на 45,5 километра северно от столицата Исламабад, Мюри е известен зимен курорт, който притегля над 1 милион туристи годишно. През зимата пътищата, водещи към курорта, постоянно са затрупани от сняг.

Вътрешният министър Ахмед сподели още, че натрупалият сняг е с височина 1,2 метра и през днешния ден придвижването към Мюри е блокирано.

На помощ са се притекли военни парамедици и особено планинско военно поделение.

Служителят от локалната администрация Умар Макбул сподели, че изобилният снеговалеж е затруднил избавителната интервенция през нощта и даже и тежката техника, изпратена да разчиства, в началото е била блокирана от снега.

 Снимка: БТА/АР

Военните не престават да разчистват пътните артерии и да отварят краткотрайни места за настаняване в учебни заведения, където се обезпечава храна.

Видеоклипове, споделени в обществените мрежи, демонстрират коли, заседнали ризница до ризница и метър сняг по покривите им. Според екскурзиант, който още е в Мюри, с който Агенция Франс Прес се е свързала по телефона, снегът продължава да вали и до през днешния ден следобяд, а хората " са изправени пред ужасна обстановка ".

 Снимка: БТА/АР

От няколко дни пакистанските обществени мрежи изобилстват със фотоси на хора, които се забавляват в снега в Мюри. Градът е основан през 19 в. от британците като населено място за санаторно лекуване на колониалните войски.

Местните управляващи в пакистанската провинция Пенджаб оповестиха Мюри за " бедствена зона " и приканиха хората да не пътуват към курорта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР