Спад на заразените на 14-дневна база отчита Министерството на здравеопазването,

...
Спад на заразените на 14-дневна база отчита Министерството на здравеопазването,
Коментари Харесай

ОБЗОР: Щабът в Пловдив реши за новите мерки, три партии атакуват зеления сертификат

Спад на инфектираните на 14-дневна база регистрира Министерството на здравеопазването, откакто през днешния ден бяха обявени за нови 9152 случая на COVID-19. Това са 26,1% от тестваните, а умрелите са 87.

Също по този начин наклонността при заболеваемостта от COVID-19 при децата през последната седмица е позитивна в Пловдив. От понеделник учениците от 7, 10 и 12 клас минават на отдалечено образование, след което ще се сменят през една седмица с останалите от 5 до 12 клас. Учениците от 1 до 4 клас остават в класните стаи. Другите ограничения към този момент не се трансформират.

ГЕРБ, " ИТН " и " Възраждане " събраха дружно 48 подписа и внасят обща конституционна тъжба против зеления документ. Според трите обединения той би трябвало да отпадне. Премиерът Кирил Петков обаче е на мнение, че той документът би трябвало да остане до 60% имунизирани и/или 5% заети интензивни кревати.

Ново нахлуване над рейс от градския превоз е станало нощес в Пловдив. Вандали са хвърляли камъни по транспортното средство, вследствие на което е потрошено стъклото на транспортното средство.

Всички планове по Водният цикъл в Пловдив ще бъдат приключени в период, като сега няма закъснение. На този стадий няма вяра да се възобнови строителството на басейн " Младост ". Цената на спортния комплекс към този момент е 19 млн. лв. и мъчно ще се намерят пари за него. Също по този начин стана ясно, че проблем с Марковски канал бави работата по Южния обходен колектор. Проектът на стойност 100 млн. лева е извънредно значим, защото касае канализацията на цялата Южна дъга на Пловдив.

Кметът съобщи още, че годишните карти за градски превоз в Пловдив ще бъдат понижени като цена. Областният шеф Йордан Иванов пък е на мнение, че таксите не би трябвало да се подвигат в Общината.

Тротоарът пред заведение в центъра на Пловдив – по-скъп от този на Витошка в София. Това е резултатът от въпросните повдигания на цени на таксите под тепетата.

На гала през днешния ден извършена в постройката на пожарната в Пловдив бяха отличени най-хубавите огнеборци на Пловдив и региона за миналата година.

Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинявания в ликвидиране Владимир Василев като удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “.

Казват, че кучето е една безгранична, безпрекословна и безрезервна обич. И нищо повече. Общинарите в Пловдив обаче надалеч не са съгласни с този неписан лозунг на кучкарите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР