Спа центровете бяха затворени за 10 дни за втори път,

...
Спа центровете бяха затворени за 10 дни за втори път,
Коментари Харесай

И СПА туризма настоя да заработи от 1 април

„ Спа центровете бяха затворени за 10 дни за повторно, само че ние сме наясно със комплицираната конюнктура и сме солидарни с лекарите “, сподели в „ Преди всички “ Сийка Кацарова, ръководител на Българския съюз за СПА и балнеотуризъм.

„ Но пък СПА туризмът съблюдава доста прецизно ограниченията и е задоволително виновен, още предходната година при първия локдаун подписахме с министъра на туризма и с основния държавен здравен контрольор протокол, по който да работим. Сега написахме отново писмо до министъра на туризма и до обществения министър, тъй като, ако затварянето продължи по-дълго, това ще е сериозен проблем. Кадрите в нашия бизнес не се основават за едни ден, в случай че ги загубиш, губиш и бизнеса си.

Затова настояваме за отваряне от 1 април. В Чехия и в Сърбия даже не са затваряли спа услугите.

Ние настояваме да работят тези браншове, които не основават заплаха от разпространяване на болестта, да вземем за пример парните бани няма да работят. Но от 1 април желаеме да отворим при строго написани правила ", каза още Кацарова.

Тя уточни, че са съумели да оцелеят с помощта на програмата 60/40. И добави, че чака програмата да бъде продължена и след края на март.

В момента работят държавните бази за рехабилитация и базите по програмата на Национален осигурителен институт, а частните медикъл спа центрове са затворени, посочи тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР