Социологическа агенция Галъп проучи как гласуваха за парламентарните избори днес

...
Социологическа агенция Галъп проучи как гласуваха за парламентарните избори днес
Коментари Харесай

Ето за кого гласуваха младите българи днес

Социологическа организация " Галъп " изследва по какъв начин гласоподаваха за парламентарните избори през днешния ден младежите.

За ГЕРБ-СДС са дали своят вот 11% от хората сред 18 и 30-годишна възраст. При Демократична България резултатът е по-висок - 17%. За Български напредък са дали своят вот 9% от младите, а за Има Такъв Народ гласувалите са доста повече - цели 24%. На Движение за права и свободи са се доверили 18% от гласувалите младежи.

В идната възрастова група влизат хората от 31 до 60-годишна възраст, като разпределението на вота наподобява по този начин:

Анализът сочи, че за ГЕРБ-СДС са дали своят вот 61% от хората сред 31 и 60-годишна възраст. При Демократична България резултатът още веднъж е по-висок - 68%. За Български напредък са дали своят вот 63% от младите, а за Има Такъв Народ гласувалите са доста повече - цели 66%. На Движение за права и свободи пък са се доверили 56% от гласувалите в тази възрастова група.

Следва да посочим по какъв начин всички гласоподаватели над 60-годишна възраст са упражнили своя избор на днешните парламентарни избори:

Тук класацията водят ГЕРБ-СДС и Български напредък с 28%. На последващо място е Движение за права и свободи с 26%. На Демократична България са се доверили 16% от възрастните гласоподаватели, а на Има Такъв Народ единствено 11%.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР