Социално-здравен тренинг край морето ще обедини млади хора от цялата

...
Социално-здравен тренинг край морето ще обедини млади хора от цялата
Коментари Харесай

Лудогорец, Тутурутка и известно спортно семейство в подкрепа на кампания срещу агресията

 Социално-здравен тренинг край морето ще сплоти младежи от цялата страна против експанзията. Проявата под надпис " Младите хора – Бъдещето на България – дружно против експанзията “ ще се организира от 20 до 25 август в СОК " Камчия ", като в нея ще вземат участие деца и младежи на възраст от 15 до 29 години.

По време на тренинга подрастващите ще получат познания за построяването и одобряването на здравословни модели за воденето на първокласен живот, както и тактики за предварителна защита от зависимости. Планирани са образования и спортно-развлекателни събития, които да имат директно влияние по повод настройките им за битка с експанзията в учебно заведение, на улицата и в обществото.

Сред водещите акценти в програмата е концерт на емблематичните варненски шоумени от " Тутурутка ", които ще поднесат на децата и младежите доста позитивни страсти, подплътени със пресен комизъм и музика. Обичаната от дребни и огромни група ще покаже образно, че смехът е едно най-хубавите оръжия против експанзията.

Планиран е и състезателен ден с открити уроци по баскетбол и волейбол с присъединяване на спортната фамилия Великови. Легендарният Дарин Великов, брачната половинка му Стефка, която е президент и треньор на волейболен клуб " Олимпиец ", както и синът им Асен - капитан на баскетболния Левски Лукойл, ще срещнат участниците с тънкостите на двата спорта и ще опитат да възпитат у тях спортсменския дух. 

Няма да липсват и футболни страсти край морето. С младежите в СОК " Камчия " ще се срещнат представители на ПФК Лудогорец, най-успешния български клуб през последните години. Треньор и футболисти от първия тим ще проведат подготовка с момчетата и девойките и ще насочат своите послания по тематиката за експанзията.

Част от програмата на петдневния тренинг е и показване на книгата " Останете живи " на журналиста Георги Стоянов - издание, отдадено на идеята да се спре войната по пътищата. Ще се обърне особено внимание и на този проблем, защото все по-често участници в тежки произшествия са точно млади водачи.

Идеята на уредниците е посредством спорт, музика, просвета и полемики " лице в лице "  да насочат вниманието на подрастващите към създаване на взаимоотношения, основаващи се на другарство, почитание и приемливост.

Социално-здравният  тренинг е част от дейностите по плана " Младите хора – Бъдещето на България – дружно против експанзията ", който се осъществя от асоциация " Докосни дъгата " и е финансиран по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2019 година на Министерството на младежта и спорта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР