Социалният министър не бил на срещата между Борисов и синдикатите

...
Социалният министър не бил на срещата между Борисов и синдикатите
Коментари Харесай

Социалният министър не бил на срещата между Борисов и синдикатите

Социалният министър не бил на срещата сред Борисов и синдикатите Социалният министър Бисер Петков не е бил поканен на вчерашната среща при премиера Бойко Борисов със синдикатите и финансовия министър Владислав Горанов. След нея беше обявено, че таванът на новоотпуснатите пенсии няма да отпадне от идната година, както се очакваше.

 
Вчера държавното управление и синдикатите се договориха рухването на тавана на пенсиите от началото на идната година да бъде анулирано. На срещата обаче не участва общественият министър Бисер Петков . Днес той призна, че не е бил поканен: " Не мога да разясня това за какво не съм бил на тази среща. Имах в това време и други задължения. Но през вчерашния ден на срещата е контрактувано да се извърши тази стъпка. С нея имаме сензитивно повишение на тавана на пенсиите от 1 юли идната година от 910 лв. в този момент на 1200 лв., което ще разреши на повече от две трети от пенсионерите, които са лимитирани в този момент на тавана, да получат калкулации размер на пенсията ".
 
Пред Дарик президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов и на КНСБ Пламен Димитров обясниха, че нямат отношение към това кой участва и кой не на такива срещи: " Замисълът на тази среща беше да се занимаваме със напълно разнообразни неща, само че някак в хода на диалога се взеха решение тематиките. И Валери Симеонов не беше, само че го повикаха, тъй като беше " на разположение " там. Ние с Манолов имахме среща с Бойко Борисов. Кого е поканил той аз не мога да кажа. Финансовият министър беше там, тъй като беседваме за пари, допускам ".

 
От коментара на Петков в коридорите на Народното събрание стана ясно, че въпреки всичко е бил част от диалозите по тематиката преди този момент, само че не знае за какво не е извикан на вчерашната среща.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР