Социалният антрополог Харалан Александров коментира актуалната политическа обстановка в страната.Това,

...
Социалният антрополог Харалан Александров коментира актуалната политическа обстановка в страната.Това,
Коментари Харесай

Харалан Александров: Промяната минава през реформа, а не през псевдо революция

Социалният антрополог Харалан Александров разяснява настоящата политическа конюнктура в страната.

" Това, че ще имат много време да мислят, разсъждават и да се съветват носителите на втория мандат е добра вест. Има смисъл, това не е единствено обред на демокрацията, а е опция и за взаимоотношение. Ние сме в не доста успешен стадий на опит за нормализация на политическия живот. Започнаха такива плахи опити за диалог. Много се надявам те да продължат и това в някакъв смисъл улеснява позицията на президента, който по всичко проличава, че не желае да завърши този стадий на смяна. Защото сега виждаме смяна. Друг е въпросът по какъв начин ще я определим. От една страна може да се види както нормализация, а от друга като реституция ", сподели той в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Трябва да бъде излъчен провинен, естествените претенденти са ръководещите в злощастния интервал - Политическа партия и техните съучастници, и несъмнено президентът.

Нито за момент не съм твърдял, че нещата са били съвършени преди 2020 година Аз настоявам, че смяната минава през промяна, а не през псевдо гражданска война. и че революциите носят висок риск, тъй като водят до безпорядък и декаданс. Има характерности сега на обществения, политическия, публичния и престъпния живот, които стартират рисково да припомнят на 90-те години ", добави Александров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР