Социалните започват процедура по търсене на роднини на 3-годишните близнаци

...
Социалните започват процедура по търсене на роднини на 3-годишните близнаци
Коментари Харесай

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство за 3-годишните близнаци от Пловдив

Социалните стартират процедура по търсене на родственици на 3-годишните близнаци от Пловдив или приемно семейство, при които да ги настанят. Това заяви за bTV Надя Танева , началник на дирекция „ Социално подпомагане” в Пловдив.

Близнаците – момче и момиче, са признати в понеделник вечерта в болница в Пловдив. Момченцето е било със строшен череп и хематом, беше му направена животоспасяваща интервенция.

Лекарите били шокирани от типа на децата и извикали полицията. Близнаците тежат едвам по 9 кг.

Майката – 38-годишната Иванка Стефанова беше задържана по съмнение за домашно принуждение, само че е пусната от ареста. Това е станало с решение на наблюдаващия прокурор късно нощес. На този стадий не ѝ е повдигнато обвиняване. Тя отхвърля да е упражнявала принуждение над децата.

Няма данни и не можем да заключим, че има домашно принуждение, разяснява пред bTV шефът на полицията в Пловдив Атанас Илков . При огледа в жилището са се удостоверили думите на майката, че паднал предмет е ранил момченцето.

Според шефа на „ Социално подпомагане” обаче майката е неглижирала децата и това също е акт на принуждение. Момиченцето не може да върви и да приказва, с атрофирали мускули е, посочи Танева.

Децата са има персонален доктор, само че той не е подал сигнал за тяхното неприятното им положение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР