Социалните в Стара Загора отказаха инвалидна количка на 6-годишно дете

...
Социалните в Стара Загора отказаха инвалидна количка на 6-годишно дете
Коментари Харесай

СРАМ! Социалните отказаха инвалидна количка на дете с увреждания!

Социалните в Стара Загора отхвърлиха инвалидна количка на 6-годишно дете с детска церебрална парализа. Мотивът - макар, че е със 100% неработоспособност, Мишо е прекомерно дребен, а законът не планува колички за деца като него, оповестява NOVA.

„ Детската инвалидна количка, каквато тя желае, не попада в по този начин наречено Приложение 7 към Правилника за използване на Закона интеграция на хората с увреждания. Ние просто го нямаме по списък”, изясни Павлина Делчева, шеф на „ Социално подпомагане” – Стара Загора.

Докато чака това да бъде променено, с цел да може да извежда момченцето си на открито, майка му Антония купила това, което може да си разреши - количка за бебета.

Жената отглежда двете си деца сама. За да се грижи уместно за тях и да покрива специфичните потребности на Мишо, работи. Тегли и заеми, с цел да обезпечи нужните за сина й лечения. От страната получава 930 лв..

А с цел да не бъдат деца като Мишо пандизчии в домовете си, до момента в който не станат възрастни, се готвят промени, изясняват обществените.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР