Социалните ми го взеха – всичко стана поради моята глупост

...
Социалните ми го взеха – всичко стана поради моята глупост
Коментари Харесай

СЛЕД ОТКАЗ ОТ ВАКСИНАЦИЯ И РЕГИСТРАЦИЯ НА ДЕТЕТО: Съдът върна на Галя родения вкъщи Буда

Социалните ми го взеха – всичко стана заради моята нелепост да не го записвам и имунизирам, споделя майката пред " 24 часа ". С дребния в този момент живеят в село край Пловдив, където някогашен банкер се грижи за тях.
" Няма нищо по-хубаво една майка да си гледа детето, а то да пораства към нея. "

Думите са на 43-годишната Галя Танева, която роди у дома в пловдивското село Иван Вазово на хипотетичната дата 1 ноември 2019 година, кръсти сина си Буда и години наред отхвърляше да го записва и имунизира. Така на 25 април м.г. обществените лишиха детето и го настаниха в приемно семейство в Калофер, а майката - изпратена в психодиспансер на лекуване.

Протести в поддръжка на Галя имаше както в двора на здравното заведение, до момента в който беше наложително там, по този начин и в съдилищата в Пловдив, където течаха делата за отнемането на Буда.

През това време дребният се снабди с ЕГН и име Атанас Галев Танев.

" Наско към този момент е при мен. Съдът ми го върна. Всичко стана заради моята нелепост да не го записвам и имунизирам. Но в този момент нещата са наред. Живеем у другар покрай Пловдив и се грижим за Наско ", описа Галя.

" Тя е приключила Художествената академия, умна е, само че има малко по-различни схващания за живота. Не приема някои административни механизми на страната ", изясни юристът Васил Попов.

Той застава зад нея и двамата повеждат правосъдна борба. Така на 14 септември м.г. Карловският областен съд се произнася детето да бъде обещано на биологичната му майка, а осъществяването да стане неотложно.

Мотивът на магистратите е, че няма никакъв риск от страна на майката за детето й. Направена е била експертиза за оценка на родителския потенциал на Галя, която открила, че тя е в положение и може да се грижи за 4-годишния си наследник.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР