Социалните медии и приложенията за доставка на храна събират най-много

...
Социалните медии и приложенията за доставка на храна събират най-много
Коментари Харесай

Кое приложение събира най-много данни за потребителите?


Социалните медии и приложенията за доставка на храна събират най-вече персонални данни
(снимка: CC0 Public Domain)

Любопитен лист с мобилни приложения, които събират най-вече данни за потребителите, бе споделен в мрежата. Наред с други неща са изброени и тези стратегии, които събират минимум количество данни.

Фейсбук, Instagram и Messenger – все владеене на една и съща компания – са рекордьори в събирането на персонални данни на потребителите. На другия завършек на спектъра са Cisco Webex Meetings, сензационната аудио обществена мрежа Clubhouse и съвсем изчезналото приложение за продан на известия Dust.

Като част от изследването е открито, че обществените медии и приложенията за доставка на храна най-вече „ лапат “ персонални потребителски данни. Те са последвани от стратегиите за онлайн извършване на покупки, запознанства и заплащания. Този лист включва и стратегиите за резервация на самолетни билети.
още по тематиката
Проучването е дело на pCloud и идва съвсем по едно и също време с новината, че преобладаващата част от хората не желаят персоналните им данни да бъдат събирани „ за щяло и нещяло “, отбелязва.

За хората, които търсят повече персонална цялост по време на сърфиране в интернет, четене на електронна поща и стрийминг на видео, експертите предлагат избягването на търсачката, станала синоним на „ търсене в интернет “. Chrome гълтам доста персонални данни, Gmail също, а YouTube е напряко непостижим в това отношение.

Вместо това експертите предлагат Brave или Firefox Focus и платени услуги за електронна поща като Spike, а за видео-стрийминг – Popcornflix или Kanopy. Сред приложенията за финансови услуги най-лаком за персонални данни е PayPal, сочи още описът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР