Социални работници вече са посетили част от семействата, пострадали от

...
Социални работници вече са посетили част от семействата, пострадали от
Коментари Харесай

Дирекция Социално подпомагане приема заявления за отпускане на еднократна помощ на пострадалите при мощната буря в Старозагорско

Социални служащи към този момент са посетили част от фамилиите, потърпевши от бурята, разразила се на 20 юли в област Стара Загора. Това заяви пред публицисти шефът на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне Павлина Делчева. Тя добави, че не престават още обходите на засегнатите семейства. „ На всички са издадени удостоверения за разпределяне на еднократна помощ “, уточни още Делчева. Тя изясни, че има опция да аплайват и за още една обществена помощ към фонд " Социална протекция ". 

Към момента са подадени 14 заявки от Опан, шест от Кравино, пет от Пъстрен и по едно от Ястребово, Княжевско и Средец. В старозагорското село Петрово са потърпевши 20 фамилии, само че към момента няма подадени заявки, посочи Павлина Делчева.

Около 16:30 часа на 20 юли в селата южно от Стара Загора се развихри мощна стихия. Сред най-пострадалите е село Петрово, удостовери за Българска телеграфна агенция Михаил Михов от локалната Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". По думите му няма данни за потърпевши хора.

Бурята е траяла към 10 минути. От мощния вятър, съпроводен с дъжд, са изпочупени дървета. Пострадали са покриви на къщи, има и други съществени материални вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР