Социални жилища за хора в неравностойно положение ще бъдат изградени

...
Социални жилища за хора в неравностойно положение ще бъдат изградени
Коментари Харесай

Социални жилища за хора в неравностойно положение ще бъдат изградени в Русе

Социални жилища за хора в неравностойно състояние ще бъдат построени в Русе. Седеметажната постройка с два входа и с общо 28 жилището би трябвало да бъде подготвена до март 2021 година, заяви шефът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " в Русе Спасимир Димитров, който е началник на европроекта.

В оборудваните жилища ще бъдат настанени хора от уязвими малцинствени и обществено слаби групи - да вземем за пример, бездомни, родители с деца с увреждания, самотни майки, които нямат къде да живеят.

Ще бъде основана специфична комисия, която да извърши подбора. Към настанените ще бъдат подхванати ограничения за обществено приобщаване, ще употребяват здравни и просветителни услуги. Те би трябвало да извършват избрани условия - да вземем за пример, децата наложително да посещават учебно заведение, а безработните им родители да са регистрирани на Бюрото по труда и да посещават курсове за преквалификация. В противоположен случай ще изоставен жилищата.

Срокът на престояване в обществените жилища е до три години. Те са композиция от общежитие и обществена услуга. Например, в постройката ще има шеф, а също и охранител, който да бди за реда.

Проектът е за близо 2 250 000 лв. и се финансира по оперативна стратегия "Региони в напредък ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР