Социални жилища, които с нетърпение се чакат от десетки хора

...
Социални жилища, които с нетърпение се чакат от десетки хора
Коментари Харесай

Вдигат блок за бедни с бойлери и печки в Пловдив

Социални жилища, които с неспокойствие се чакат от десетки хора без дом, стартира да строи при започване на септември община Пловдив.

„ Строителното позволение е издадено, преди три дни мина срокът за обжалване и към този момент е в действие, тъй че още на 1 септември бихме могли да стартираме градежа “, сподели зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков.



Квартирите са 74, с друга площ, блокът е 9-етажен и ще се издига на ул. „ Владая “ в регион „ Източен “ върху два декара общински терен до „ Столипиново “.

Проектът се финансира с безплатна финансова помощ по Оперативна програма „ Региони в напредък “ на обща стойност над 7 млн. лв., от които 5 млн. лв. са планувани за жилищната постройка.

74 обществени жилища ще има в 9-етажната постройка

Строителството би трябвало да бъде приключено до края на 2023 година Обществената поръчка е предоставена на пловдивска компания „ АД Инженеринг “ ЕООД.

В новия блок ще има помещение за обществен служащ, който ще оказва помощ с съвещания, да вземем за пример, за документи или за работа. Тази услуга също се финансира по плана. В постройката ще има топлоизолация и PVC дограма, както, несъмнено, и асансьор.

Новодомците ще се настанят в изцяло обзаведени жилища – с печки, бойлери, дивани, кревати, маси, шкафове и столове. Георги Титюков акцентира, че ключове ще се дават единствено при избрани условия, признати от Общинския съвет – претендентите да нямат недвижима благосъстоятелност, децата да посещават постоянно детски или образователни заведения, да работят или да са подготвени да бъдат назначени и да си карат квалификационни курсове, в случай че има такава опция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР