Социалната служба в Хисаря отне 3-годишния Буда от майка му

...
Социалната служба в Хисаря отне 3-годишния Буда от майка му
Коментари Харесай

Отнеха от майката 3-годишния Буда, който бе роден в домашни условия, без ЕГН и документи

Социалната работа в Хисаря лиши 3-годишния Буда от майка му - Галя Танева, която го роди в домашни условия, отхвърляше да го записва, както и да му извади ЕГН. Бащата на момчето е незнаен. Освен това дребният е бил гледан без ток и вода. 

„ Приложена е съответна мярка за отбрана и детето към този момент се усеща добре “, потвърдиха пред „ 24 часа “ от дирекция „ Социално подкрепяне “. Детето към този момент имало ЕГН и име - Атанас Галин Танев.

Случаят от село Иван Вазово нашумя през октомври 2022 година. Тогава Пловдивският областен съд задължи община Калояново, към която се води село Иван Вазово, да издаде служебно акт за раждане на детето. Предполагаемата дата на раждане на момченцето е 1 ноември 2019 година Две седмици по-късно бил подаден сигнал на телефон 112, само че Галя отхвърля да пусне в къщата си служителите на реда и обществените, съгласила се да влезе единствено доктор. Той установил, че детето е добре.

Бившият кмет на селото Димо Димов разкава, че 41- годишната Галя постоянно изоставяла детето и отскачала до Пловдив да рови в кофите за отпадък, с цел да храни кучетата си. Той споделя, че поради случая е напуснал кметската позиция. По думите му това не било първото раждане на Галя в домашни условия, само че предходното ѝ бебе е умряло. Била е настанена в психиатрично заведение за известно време, само че като се върнала, спряла да си пие медикаментите и отново се влошила. Самата Галя Танева е качила клип на персоналния си профил, в който твърди, че са я закарали в Психодиспансера на „ Пещерско шосе “ в Пловдив, с цел да ѝ създадат нова експертиза.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР