Социалната платформа Reddit, която помогна за тазгодишната мания по меме

...
Социалната платформа Reddit, която помогна за тазгодишната мания по меме
Коментари Харесай

Reddit подаде документи за излизане на борсата

Социалната платформа Reddit, която оказа помощ за тазгодишната фикс идея по меме акциите, разгласи, че е подала поверителна поръчка за първично обществено предложение (IPO) в Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища. Не е ясно какъв брой акции ще бъдат препоръчани, нито ценовият диапазон. Причината за това е, че Jumpstart Our Business Startups Act от 2012 година разрешава на фирмите да подават документи, с цел да станат обществени в Съединени американски щати, без да разгласяват проспекта си до късен стадий в процеса, при изискване че последните им годишни доходи са под 1 милиарда $.

Conde Nast Publications придобива Reddit през 2006 година за 10 млн. $, една година след основаването на компанията. Услугата на Reddit беше част от издателската компания, до момента в който не стана без значение дъщерно сдружение през 2011 година Оттогава тя притегли серия от кръгове на финансиране от компании за рисков капитал и съоснователят ѝ Стив Хъфман я приготвя за обществено предложение.

Компанията разгласи, че е набрала 700 млн. $ през август 2021 година и е оценена на 10 милиарда $. Платформата е достигнала 100 млн. $ доходи от реклама през второто тримесечие на 2021 година, оповестява Financial Times.

През последните месеци общественото предложение на акции (IPO) на Reddit се очакваше с интерес. Ролята на платформата като конгрес, където потребителите се появяват под псевдоними, вместо да се изисква " същинска " идентичност, я отличава от другите обществени медии и разрешава повече независимост на словото поради анонимността, която подсигурява.
Реклама
Тази година каналът за известия на Reddit r/WallStreetBets имаше резултат върху Уолстрийт, защото обособени вложители използваха форума, с цел да координират покупките си и да покачат цените на акциите на няколко компании, като да вземем за пример търговеца на игри GameStop.

Според FT създателите на Reddit настояват, че мотото " всичко върви " в никакъв случай не е било тяхното желание при основаването на уеб страницата и че ролята му на леговище за свободата на словото е зародила инцидентно. През последните години компанията се стреми да управлява по-активно наличието на своите конгреси и да построява рекламен бизнес в подготовка за прекосяване към фондовия пазар.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Инвестиции
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР