Социалната мрежа „Инстаграм” въвежда нови функции за борба с оскърбителни

...
Социалната мрежа „Инстаграм” въвежда нови функции за борба с оскърбителни
Коментари Харесай

„Инстаграм” въвежда изкуствен интелект за борба с груби коментари


Социалната мрежа „ Инстаграм” вкарва нови функционалности за битка с оскърбителни и подигравателни мнения.

Един от новите принадлежности работи на основата на изкуствения разсъдък и е кадърен да разпознава несвоевременно и жестоко наличие, написа Би Би Си.

Приложението дава опция на потребителя да намерения, преди да разгласява негативен коментар.

Идеята е „ Инстаграм” да се бори срещу издевателството в мрежата и да е в помощ на жертвите, които могат да се защитя, изясняват от компанията.

Засега функционалността ще работи за англоезични консуматори, само че приложението възнамерява да я разшири и за други езици.

Как ще работи?

Ако някой напише „ Ти си тъп”, механизмът ще попита „ Наистина ли желаете да го публикувате?” и под копчето „ Разберете повече” ще се появи известие „ Молим ви да помислите още един път, тъй като постоянно за сходни мнения има недоволства.”

Потребителят може да разгласява текста си и по-късно, само че изследване демонстрира, че доста хора се демотивират да го вършат след сходно предизвестие.

Във Англия има даже хрумвания за самостоятелен регулатор, който да следи интернет и да дефинира по какъв метод компаниите би трябвало да се борят с всички типове корист в това число и подигравките в мрежата. Някои считат обаче, че той може да има спорно влияние и прекомерно огромни компетенции.

В „ Инстаграм” са въведени и специфични ограничения за поддръжка на хора, които търсят информация с основна дума „ самоубийство”. При сходно деяние в приложението се появява прозорче със препоръки и отпратка към служби за профилирана помощ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР