Социалистите на премиера Педро Санчес печелят парламентарните избори в Испания,

...
Социалистите на премиера Педро Санчес печелят парламентарните избори в Испания,
Коментари Харесай

Педро Санчес обяви победата на социалистите на изборите в Испания

Социалистите на премиера Педро Санчес печелят парламентарните избори в Испания , само че без да реализират безусловно болшинство , а крайната десница е на път да влезе безапелационно в Народното събрание, съгласно частични резултати, съобщи Агенция Франс Прес.
 БГНЕС
Социалистическата партия завоюва изборите и дружно с тях и бъдещето, а предишното загуби, съобщи Санчес, който се обърна към последователи, без вратовръзка, с навити ръкави на бялата риза, от балкона на централата на ИСРП (Испанската социалистическа работническа партия) в Мадрид. Лидерът на испанските социалисти съобщи, че ще се стреми да образува проевропейско държавно управление и че единственото изискване ще бъде спазването на конституцията и обезпечаването на обществена правдивост.

След преброяването на над 50% от бюлетините, Социалистическата партия на Санчес получава 29 от гласовете и 126 депутати, повече от 85-те на изборите през 2016 година и надалеч повече от всички свои съперници, само че без да реализира безспорното болшинство от 176 депутати в 350-местната камара, тъй че ще би трябвало да образува разнородна коалиция, с цел да продължи да ръководи. Крайнодясната партия Вокс печели близо 10% от вота и 23 депутатски места.

Консервативната Народна партия, която в миналото доминираше в Испания, е на път да загуби повече от половината си депутатски места, до момента в който крайната десница бележи триумф на предварителните парламентарни избори, съобщи АП.-->

Народната партия, в миналото водещата мощ в Народното събрание, евентуално ще завоюва едвам 65 места - по-малко от половината от извоюваните през 2016 година 137, съгласно частичните резултати при преброени към 90% от бюлетините.
 БГНЕС
Влиянието на Народната партия бе подкопано от крайнодясната партия Вокс, която е на път да реализира солидно наличие в долната камара с 24-има депутати, сочат частичните резултати. Народната партия отстъпи гласове и на дясноцентристките " Граждани " (Сиудаданос), които ще усилят местата си от 32 на 57.

По данни на министерството на вътрешните работи интензивността на гласоподавателите е надхвърлила 75%, много над междинната при предходните 12 вота след връщането на Испания към демокрацията. Активността е била с над 9% по-висока, в сравнение с предходните избори през 2016 година, изключително в Каталуния. Там са дали своят вот 64,2% от гласоподавателите, по отношение на 46,4% през 2016 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР