Социалисти в Монтана настръхнаха срещу предложения за водач на листата

...
Социалисти в Монтана настръхнаха срещу предложения за водач на листата
Коментари Харесай

Скандал! Социалисти настръхнаха срещу отровителя на Монтана Атанас Костадинов

Социалисти в Монтана настръхнаха против оферти за лидер на листата там за парламентарния избор Атанас Костадинов, прочут като "отровителя " на града. От години се написа, че той е виновникът за насищането на арсен, олово, живак и други метали воден цикъл поради свързването на тръбите от водния цикъл върху един от хвостовете на хвостохранилището при мина "Чипровци ". Сега бесепарите в града са твърдо решени да сменят с преференции наложения от "Позитано " 20 отличник в листата.
"Строителството на Водния цикъл в Монтана стартира по времето на държавното управление на Орешарски, в което зам.министър по екологията е Атанас Костадинов. На среща с партийните секретари от Монтана Атанас Костадинов сподели, че е архитект на обекта и знае за строителството. Неговият първи мандат като лидер на листата в Монтана изтича, само че разбираме от медиите, че още веднъж е препоръчан от госпожа Корнелия Нинова за лидер. Що за безочливост, безсрамие и безхаберие е това предложение? ", пишат гневни бесепарите в района. И загатват даже, че са подготвени да провеждат гражданско непокорство против дейностите на алената централа, с цел да схванат от управлението, че депутатът не е мечтан там.
Скандалът с отровната вода избухва през 2017 година в писмо от локалните соцструктури до Корнелия Нинова, в което те за пръв път се възпротивяват на желанието й да постави Костадинов като парашутист на първото място. Въпреки че редица организации се разпадат поради дейностите й, тя го утвърждава на съвещание на пленума и по този начин той влиза в състава на 44-о Народно заседание.
Въпреки връзките му с олигарха-беглец в Дубай Васил Божков от времето, когато трансферира акции на "Нове Холдинг ", Костадинов по този начин и не стана един от социалистите, от които Нинова се отхвърли в последната 1 година. Сега бесепарите са твърдо решени да го изместят с преференции и с протестно редене на цялата листа - феномен, който се следи из алените редици в цялата страна, в това число и в двете най-големи градски организации - София и Пловдив.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР