Социалисти и антифашисти се събраха пред Паметника на свободата в

...
Социалисти и антифашисти се събраха пред Паметника на свободата в
Коментари Харесай

Социалисти и антифашисти се събраха пред Паметника на свободата в Шумен по повод 9-ти септември

Социалисти и антифашисти се събраха пред Паметника на свободата в Шумен във връзка 9-ти септември. На празника участваха доста членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия и лявата концепция - хора на напреднала възраст, които помнят или персонално са взели участие в събитията към „ 9-ти ". От името на Областният и Общински съвет на Българска социалистическа партия слово произнесе националният представител Иван Иванов.

„ Датата в действителност е исторически-революционна, тъй като бележи границата сред две обществени системи и две исторически столетия. И няма за какво да се стесняваме да твърдим, че на 9-ти септември бе одобрено общество, чиито основни правила бяха свободата, равенството и обществената правдивост. " - сподели Иван Иванов.

В знак на благодарност към починалите в битката с фашизма венци сервираха и Областен и Общински съвет на Българска социалистическа партия - Шумен, Българския антифашистки съюз и Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия в града. Пред Паметника на свободата и сред разветите червени флагове и български трибагреници, Групата за достоверен фолклор при НЧ „ Просвета - 1880 " в село Ивански, извърши революционни песни от „ това време ", като стартира с партизанската „ Имала майка едно ми чадо " - ария, отдадена на най-известният антифашист от Пиринския край -Никола Парапунов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР