Социален център в кв. "Факултета" се сдоби със соларна система,

...
Социален център в кв. "Факултета" се сдоби със соларна система,
Коментари Харесай

Социален център в София работи със соларна система

Социален център в кв. "Факултета " се снабди със слънчева система, с цел да поддържа активността си, спестявайки от сметки за ток. Със съдействието на “Грийнпийс” те реализират амбициозния си план и не престават да бъдат дейни в действия свързани с опазването на околната среда.

“Център “Мир” е здравно-социален център, който предлага услуги, ориентирани най-вече към деца и млади родители”, сподели Райна Димитрова от Фондация “Здраве и обществено развитие” към център “Мир”.

В квартал “Факултета” няма детска градина, по тази причина от Центъра са образували две групи за деца на 3 и 4 - годишна възраст. “Освен това предлагаме обучителни групи за млади майки, бременни дами и млади родители. Обучаваме ги в това да се грижат по-добре за децата си - здравословно хранене и сигурност на децата”, разясни Димитрова.

Кампанията на “Грийпийс” България “Енергийни решения”, започва преди няколко години. “Решихме тук да създадем подобен примерен план за слънчева енергия”, уточни Балин Балинов, координатор на акцията.

По думите му центърът разита напълно на електрическа енергия, а слънчевата система би понижила цената на сметките им на половина.

Преди инсталирането на слънчевата система, сметките за електричество на центъра са достигали до 700 лв.. Сега се чака те ще бъдат едвам 1/3 от това.

Още по тематиката гледайте във видеото
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР