СОС започна своето заседание с едноминутно мълчание за всички загинали

...
СОС започна своето заседание с едноминутно мълчание за всички загинали
Коментари Харесай

С минута мълчание, СОС отдаде почит към жертвите на земетресенията

СОС стартира своето съвещание с едноминутно безмълвие за всички починали и потърпевши след земетресенията в Турция и Сирия.

Председателят на СОС, Георги Георгиев, показа декларация, подкрепена от всички политически групи.

„ Опустошителните трусове връхлетели Турция и Сирия и погребали под руините десетки хиляди, разрушили домовете на милиони хора и унищожили неповторими исторически обекти от международното културно завещание са мотив да изразим човешка съпричастност. Да покажем взаимност с жертвите на естествената буря. Такива нещастия трансформират света в една общност- общественост от хора. Когато човек е в неволя, няма значение дали е турчин, сириец, украинец или българин ", съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев.

„ Трябва да подадем ръка и да помогнем, тъй като висша полезност е да обичаш близък си! Без значение кой и какъв е той! Защото всички хора сме ближни! Нека тези тревожни и трагични за цялото човечество времена станат мотив за размисъл за полезността на човешкият живот, неговата последователност и безсмислието на ожесточението в името на подправени дела, идеологии и политически цели “, сподели още Георгиев.

„ Нека си дадем сметка за стойностите неща в живота и не забравяме да бъдем хора. Помагайки всеки съгласно опциите си. Нека отдадем и заслуженото почитание към спешните екипи на Столична община и кмета за показаната за следващ път бърза реакция на нашите избавителни екипи, трансформирали се в пример освен за професионализъм, само че и за човещина и жертвоготовност “, съобщи още Георгиев.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР