СОС спря строежа до ресторант Синия лъв в София. Проектът

...
СОС спря строежа до ресторант Синия лъв в София. Проектът
Коментари Харесай

Спряха строежа до Синият лъв в София

СОС спря градежа до ресторант " Синия лъв " в София. Проектът за обстоен организационен проект на терена до „ Синият лъв “ на ул. „ Иван Вазов “ от 2017 година досега е връщан 3 пъти с инструкции за промени от направление „ Архитектура и градоустройство “ на Столична община.

Поисках от основния проектант арх. Здравков да отсрочи разглеждането на плана за Подробен устройствен план за УПИ III-337, кв. 468 в регион „ Средец “ от Специализирания експертен съвет, до момента в който вложителят не показа в комисията по екология на Столичния общински съвет ново проучване с оптимално опазване на съществуващите дървета в парцела, разкри повода за възбраната шефът на градския парламент Георги Георгиев.

„ Припомням, че през юли 2021 година Министерство на културата е съгласувало плана за Подробен организационен проект на парцела, който включва строителство на 6-етажна постройка. След направени промени в плана през декември 2022 година кметът на регион „ Средец “ също изпраща писмо до направление „ Архитектура и градоустройство “ на Столична община, в което декларира, че не възразява против приемането на план за Подробен устройствен план. “, посочи Георгиев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР