Сортови семена – Елит“ саботира действията на държавата. Това съобщи

...
Сортови семена – Елит“ саботира действията на държавата. Това съобщи
Коментари Харесай

Иванов: „Сортови семена – Елит“ саботират държавата, да подадат оставки незабавно

„ Сортови семена – Елит “ саботира дейностите на страната. Това заяви министъра на земеделието Иван Иванов и прикани управлението неотложно да подаде оставка.

Той даде и хронологични уточнения по проблема: Основен ангажимент на Министерството на земеделието е обезпечаване на продоволствената сигурност в страната. За задачата страната би трябвало да закупи нужните количества пшеница, слънчоглед и царевица. Предложението бе това да стане посредством увеличение на капитала на сдружението „ Сортови семена – Елит ” с 1,1 милиарда лева за закупуване на нужното количество зърно за облекчаване на продоволствените цели. На 9 март държавното управление утвърди предлагането. На 14 март, ден преди да влезе в действие постановлението на Министерския съвет, на свое съвещание съветът на шефовете на сдружението е провел съвещание и е предложил преразглеждане на държавното решение и възлагането му на друга институция.

„ Това е параекселанс, бойкот “, безапелационен беше Иванов. И добави: „ С това сдружението отхвърля да извърши предоставеното от страната ангажимент. Конкретните лица, виновни за това, подадоха и своите заявки за овакантяване, с което блокират процедурата да бъдат заменени “.

" С тези свои дейности управлението на „ Сортови семена – Елит ” забавя нужните ограничения, които държавното управление е взело в отбрана на българския народ и препитанието ", сподели още министърът. И добави: „ Безотговорно е в миг на умишлена далавера, засягаща цените на горивата и съществени храни, да саботират дейностите на институциите, целящи успокояването на пазара “.

" Настоящото управление на сдружението е назначено от държавното управление на ГЕРБ, което поражда редица въпроси ", акцентира Иванов. По думите му това е „ жестоко и грозно деяние от страна на ГЕРБ “.

Според Иванов това е част от акцията, която се пробва да сложи на колене както страната, по този начин и българските жители в обстановка, в която да нямат самун или да го заплащат на цени, които са непостижими на джоба им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР