Солидните и функционални вещи формират основния облик на нашето жилище,

...
Солидните и функционални вещи формират основния облик на нашето жилище,
Коментари Харесай

Декоративните възглавнички

Солидните и функционални движимости образуват главния образ на нашето жилище, само че дребните елементи са тези, които му вдъхват живот. Интериорът без декоративни предмети припомня ядене без сол – блудкаво и като че ли незавършено. Така както при прибавянето на подправката изпъкват всички главните усети и аромати, по този начин и декорацията акцентира хармонията и стила на мебелите в помещението. Към тези дребни преобразователи се числят и всевъзможните възглавнички.

Разбира се, потреблението на възглавничките като украсителен детайл не е нова концепция. Може би и вие имате завещание от баба си ръчно направени уникати с шевици, рюшове или облечени в атлас, които влизат в прорез с всички цветови догми. Или пък към момента доизносвате остарелият диван, в чийто комплект влизат и чифт възглавници, които са направени от същата дамаска като него.

И въпреки всичко актуалната наклонност за украса с възглавнички внася и някои някои нови тънкости. Днес стремежът не е е всичко да бъде напълно еднообразно и в комплект. Затова, в случай че ви е останал плат от щорите или шалтето за легло, по добре се откажете, да ги употребявате за направа на възглавничките. От скучната тъждественост можете да се избавите като комбинирате еднотонни тъкани с жакард или принтове. И въпреки всичко един от цветовете в тази палитра би трябвало да си кореспондира с главния звук и материя на дивана.

Друга нова наклонност е, че семплите, съвсем незабележими възглавници от нашето детство, са сменени от ярки и контрастни флорални претекстове, не рядко в немислимата до скоро композиция от лен и тафта. Но най-важното е рисунъкът върху тъканите да е жив и неналожителен – цветя, птици или сочни плодове, които внасят природата в дома.

Но колкото и да е скучна и монотонна неналичието на цветни акценти и изненадващи съчетания, толкоз изобилието на контрасти в едно помещение може да нервира сетивата и да уморява. За да не прекрачите границата на артистичния нюанс и да го превърнете в кич, запомнете едно значимо предписание: колкото по ярки са мебелите и стените, толкоз по семпли би трябвало да бъдат цветовете на възглавничките и противоположното.

Може елементарно да определите, дали дадена тъкан е подобаваща за възглавнички със следния тест: при блестящо осветяване се вгледайте в плата за не по-малко от една минута и след това затворете очи. Ако виждате цветни петна, изборът е несполучлив.

Особено обаяние крият възглавничките пачуърк – освен поради колорита и ретро излъчването си, само че и поради своята неповторимост: комбинацията от парченцата е постоянно непредвидима и неповторима. И все пак крайният резултат е извънредно моден и основава чувството за уют.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР