Солени глоби от по 3000 лева за участници в незаконни

...
Солени глоби от по 3000 лева за участници в незаконни
Коментари Харесай

„Солени” глоби от по 3000 лева пресякоха незаконните гонки в Търново

Солени санкции от по 3000 лв. за участници в противозаконни надпревари с коли и мотори по улиците на Велико Търново, укротиха търсачите на мощни чувства и противозаконните гонки фрапантно понижиха. За предходната година са формирани над десетина наказателни постановления на хванати да форсират и да карат возила с висока скорост. Глобените всеобщо апелират глобата в Административния съд в остарялата столица, само че магистратите изрично удостоверяват наложените парични санкции.

Дрифтовете се бяха трансформирали в всекидневие като изявите на адреналиновите водачи бяха заснемвани и качвани в интернет. Едни от най-опасните фрагменти са на кръстовището пред постройката на общината. На тях се вижда по какъв начин бял състезателен „ Нисан ” и мотор вършат „ слънца ” (вид рискова каскада, изпълнявана в кръг). Веднага по-късно гонките продължаваха по основните улици „ Васил Левски ” и „ България ”. Подобни стряскащи фрагменти, в които младежи ръководят с риск мощните си мотори и вършат пируети с тях измежду трафика, са запечатвани и в региона на мола, паркинга на „ Практикер ” и по ул. „ Христо Ботев ”.

„ Булевард и претрупан пътен възел във Велико Търново всяка нощ се превръщаха в автомобилна писта за фенове. 200-метрова четирилентова права от бул. „ Никола Габровски ”, едно кръгово и едно елипсовидно кръстовище действаха като магнит за феновете на рисковото шофиране. Покрай пътния възел „ Качица ” всяка вечер се събираха доста търновци, които следят атрактивните номера ”, напомнят негодуващи търновци.

Демонстративното шофиране включва въртене на гуми, дрифт (б.а.влизане в завоите с ръчна спирачка, съчетано с ускоряване и поднасяне на автомобила) и газ до дупка по правата сред двете кръстовища. Изпълненията постоянно приключват с леки удари – оградите край пътя постоянно са изкривени, постоянно се виждат и съборени пътни знаци. Шофьорите не се тормозят от обстоятелството, че писта „ Кръговото ”, както я назовават, е част от основния път София – Варна. А живеещите наоколо великотърновци постоянно се будят от шума на ревящи мотори и свистящи гуми.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР