Соларният парк на Загорка е първият по рода си сред

...
Соларният парк на Загорка е първият по рода си сред
Коментари Харесай

Загорка намалява емисиите със соларен парк в Стара Загора


Соларният парк на Загорка е първият по рода си измежду пивоварните в България
(снимка: Загорка)

Загорка конфигурира слънчев парк в пивоварната в град Стара Загора. Първите фотоволтаични панели на новата апаратура са към този момент инсталирани, а пивоварната ще може да зарежда част от производството си със зелената сила от тях напълно скоро.

Решението за слънчев парк се вписва в световна тактика на Heineken (част от която е Загорка) и е поредна стъпка в битката за понижаване на въглеродните излъчвания на компанията в границите на тактика за стабилно развиване.

Соларният парк е първият по рода си измежду пивоварните в България и ще даде опция за набиране на сила, напълно от слънцето посредством фотоволтаични модули. По този метод Загорка получава по-голяма автономия във връзка с използването на сила.
още по тематиката
Очакваните прогнози са потреблението да намалее фрапантно на годишна база, по отношение на тази досега, което ще докара до по-ниски равнища на употребяваното електричество и ограничение на въглеродните излъчвания.

През 2020 година излъчванията на Загорка бяха понижени със 70% в следствие от потреблението на 100% зелени хладилни витрини на пазара, а при при логистичните процеси на компанията понижението е с 24%.

Стратегията на Загорка планува потребление на напълно възобновими източници на сила в процеса на произвеждане до 2030 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР