Сокът от лук е известно лекарство за здравето на косата,

...
Сокът от лук е известно лекарство за здравето на косата,
Коментари Харесай

Сок от лук за здрава и красива коса

Сокът от лук е известно лекарство за здравето на косата, оказва помощ извънредно доста при загуба на коса. Той се употребява от десетилетия за домашно лекуване.

Защо да употребявате сок от лук за косата си?

В някои случаи сокът от лук може да бъде ефикасен при загуба на коса. Може също да възвърне блясъка. Сокът от лук също може да помогне при лекуването на пърхота.

Ето цялостния лист на изгодите от сок от лук при грижата за косата:

• лечение на алопеция;

• възпален, изсъхнал или сърбящ скалп;

• косопад;

• пърхот;

• изтъняване на косата;

• суха или нежна коса;

• преждевременно побеляване на косата;

• инфекция на скалпа.

Дали сокът от лук в действителност работи при косопад?

 Сок от лук за коса

Науката демонстрира, че има доста способи, по които сокът от лук оказва помощ при загуба на коса. От една страна, лукът е богат на диетична сяра, хранителен детайл, от който се нуждаят телата ни.

Сярата се намира в аминокиселини, които са съставни елементи на протеина. Протеините, и по-специално кератинът, който е богат на сяра, са нужни за мощна и красива коса.

Когато се прибавя към косата и скалпа, сокът от лук може да обезпечи спомагателна сяра, с цел да поддържа мощна и гъста коса, като по този метод предотвратява загубата на коса и предизвиква растежа ѝ.

Сярата от лука може също да спомогне за производството на колаген. Колагенът, на собствен ред, подкрепя производството на здрави кожни кафези и напредък на косата.

Смята се също, че лукът може да ускори циркулацията. Прилагането на сок от лук към косата и скалпа може да усили кръвоснабдяването на космените фоликули, което, от своя страна, усъвършенства растежа на косата.

Проучване от 2002 година демонстрира, че групата, която е блага косата си със сок от лук, е имала по-голям напредък на косата от тези, които я измиват с чешмяна вода. Мъжете също наподобява са имали по-голяма изгода от дамите.

Въпреки това изследването е на повече от десетилетие и не всички участници са приключили теста. Необходими са повече проучвания за това по какъв начин сокът от лук работи и дали изгодите от него са обилни.

От друга страна, сокът от лук не би трябвало да се смята за лек за положения на загуба на коса като плешивост или алопеция. Той може да помогне за стимулиране и отбрана на растежа на косата, само че не и да излекува косопада изцяло.

Какво би трябвало да знам, преди да употребявам сок от лук?

 Сок от лук

Използването на сока от лук за коса в множеството случаи е безвредно. Но въпреки всичко, в случай че имате алергия към лук, не би трябвало да го употребявате.

Дори и за тези, които не са алергични, лукът може да е много провокиращ за кожата. Страничните резултати могат да включват зачервяване и сърбеж. Смесването на сока от лук с успокояващо средство като алое вера или кокосово масло може да предотврати това.

Не използвайте сок от лук като лек за плешивост или други проблеми с косопада. За някои положение като алопецията, единственото сполучливо лекуване е трансплантацията на косата. Същото се отнася и за плешивостта.

Оказва се, че някои медикаменти могат да усилят чувствителността на човек към сока от лук върху кожата (като аспирин). Ако сте загрижени за взаимоотношенията, първо, направете кожен тест или говорете с Вашия доктор.

Лукът е безвредно, естествено и налично лекарство, което може да бъде отлично за косата ви. Много хора оповестяват, че усъвършенства дебелината, подтиква растежа и даже регенерира нов напредък, когато страдате от косопад.

Вижте още приложения и изгоди на лучените люспи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР