Сок от различни зеленчуци - това е не само ободряваща

...
Сок от различни зеленчуци - това е не само ободряваща
Коментари Харесай

Зеленчуковите сокове - безценен източник на здраве!

Сок от разнообразни зеленчуци - това е освен ободряваща напитка, а и метод да укрепим своя организъм. Сокът от моркови е измежду най-ценните и богат на витамини сокове. Той има изключителни качества.

Съдържа доста значими за организма минерали и микроелементи - калций, мед, фосфор, желязо и витамините А, В, В1, В2, D, E, PP, K и други Тази напитка покачва съпротивителните сили на организма против инфекции, намалява холестерола в кръвта, предотвратява развиването на някои типове рак, усъвършенства зрението, укрепва имунната система, усъвършенства работата на бъбреците, черния дроб и сърцето.

Много добре се възприема от организма комбинацията сред сок от моркови и сок от спанак. При нарушено храносмилане, анемии, жлъчни и очни болести се предлага коктейл от 300 г сок от моркови, 200 г сок от зеле, 100 г сок от алено цвекло, сок от една връзка копър. Сокът се изпива на два пъти два часа след обедното хранене.

Друг зеленчуков сок, който не е за занемаряване, е сок от целина. Целината съдържа етерично масло, слузни субстанции, витамин С, магнезий, желязо, органически натрий и други Прясно изцеден сок е съвършено диуретично средство при заболели бъбреци. Също по този начин усъвършенства храносмилателната активност, възбужда апетита. Полезен е при ревматични болести, инфектиране на бронхите, дерматити и неврози.

Тук би трябвало да споменем и сокът от цвекло. Цвеклото е богато на целулоза, ябълчна киселина, йод, магнезий и други Този потребен сок би трябвало да се приема с нараснало внимание. Една чаша от него може да провокира очистителна реакция, съпроводена с гадене и повръщане.

 Зеленчуковите сокове - скъп източник на здраве!

За това е целесъобразно една чаша да се взема на два приема. Хубаво е да се смесва със сок от моркови, като количеството на сока от цвекло да се усилва последователно при всеки банкет. Тази композиция от зеленчуци доставят на организма фосфор, сяра, калий, витамин А. Равни количества сок от цвекло, моркови и ряпа укрепва организма и предотвратява развиването на атеросклероза.

На последно място, само че не и по значение е доматеният сок. Доматът е богат на витамини и минерали - магнезий, желязо, калций, витамини В1, В2, С и бета каротин.

Доматеният сок е извънредно потребен за хора с нарушена обмяна на веществата, със стомашно-чревни и сърдечни болести. Успешно влиза в менюто при диетите за намаляване в композиция със сок от ябълки и лимони. Сварен доматеният сок придобива антиоксидантни свойства.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР