SOinventure търси решения на предизвикателствата в здравната индустрияЕдин от най-красноречивите

...
SOinventure търси решения на предизвикателствата в здравната индустрияЕдин от най-красноречивите
Коментари Харесай

Иновационна програма ще предефинира грижата за здравето

SOinventure търси решения на провокациите в здравната промишленост

„ Един от най-красноречивите фактори за зрелостта обществото е методът, по който то поставя грижа за здравето и благоденствието на възрастните хора и на децата “, споделя Даниел Томов (вдясно) – ръководещ сътрудник в Eleven (източник: Eleven)

Първа по рода си у нас иновационна стратегия цели да предефинира грижата за здравето благодарение на технологиите. Целта на SOinventure – самодейност на фонда Eleven и Софарма Трейдинг – е да откри решения за провокациите пред актуалната здравна промишленост.

В основата на SOinventure стои потребността от промяна на обичайния, реактивен метод при запазване на физическото и ментално здраве на поколенията и поощряване на дейна грижа, предварителна защита и профилактика, където водеща роля имат технологиите.

Подобреният достъп до интегрирани здравни услуги през целия живот без значение от физическата локация, построяването на свързани общности и повишение качеството на живота и здравето, са единствено част от тематиките, предизвикали основаването на програмата SOinventure.

„ Един от най-красноречивите фактори за зрелостта на обществото е методът, по който то поставя грижа за здравето и благоденствието на възрастните хора и на децата “, показа Даниел Томов, ръководещ сътрудник в Eleven.

Форматът на SOinventure включва платформа за работа със започващи компании с подготвени решения в областта на здравните технологии (healthtech) и вътрешен акселератор в границите на Софарма Трейдинг по авансово избрани провокации.

В рамките на програмата стартъпи с към този момент завършени хрумвания за артикули и услуги ще могат да аплайват със своите решения в региона на:

Прозорецът за кандидатстване по програмата е отворен до 30 май. До пет компании ще влязат като дейни участници в първата „ healthtech “ стратегия SOinventure, която се организира в екосистемата за софтуерни компании и гении Campus X.

С помощта на методологията „ дизайн мислене “, образования от специалисти и наставнически сесии, ръководени от студиото Creative Shower, участниците ще могат да подобрят продуктовото си предложение и бързо да доближат до фаза на подготвеност за интеграция с бизнеса.

Успоредно с това, по самостоятелно създадена методология от Creative Shower, ще работи и вътрешният акселератор в Софарма Трейдинг, в който най-хубавите хрумвания на чиновници ще получат опция да прераснат в бизнес план в компанията.

„ Със SOinventure желаеме да отидем оттатък опазването на здравето и да бъдем дейната страна в основаването, благодарение на технологиите, на един по-смислен и по-удовлетворяващ живот на всеки един човек ”, разяснява Димитър Димитров, изпълнителен шеф на групата компании Софарма Трейдинг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР