Софтуерният инженер Миана Уиндол има около 25 импланта под кожата

...
Софтуерният инженер Миана Уиндол има около 25 импланта под кожата
Коментари Харесай

С чип под кожата – какво означава да имаш RFID имплант в тялото

Софтуерният инженер Миана Уиндол има към 25 импланта под кожата си - от магнити до RFID технологии. Макар че тази мисъл може да ви накара да настръхнете, " в по-голямата си част те не се виждат ", споделя тя пред Engadget.

По време на конференцията по сигурността DEF CON Уиндол споделя по какъв начин се е заинтересувала от имплантите и по какъв начин ги е програмирала за персонална приложимост - като сканиране за достъп до някогашната си офис постройка.

RFID зарежда сканиращи технологии като картите за метрото или заплащането с допиране. Тази относително елементарна технология е патентована за първи път през 70-те години на предишния век, а модифицирането на тялото датира от хилядолетия. Въпреки това RFID имплантите към момента не са разгърнали цялостния си капацитет и за доста хора те към момента са прищявка, споделя Уиндол.

Но в случай че желаете да отидете на клуб и да не носите чанта, можете да си купите подобаващ жанр ключодържател, с цел да плащате с него. Не е проблем и да си имплантирате датчик, който не можете да загубите, с цел да влизате и излизате от вкъщи си.

Все отново RFID не е магия. " Чип имплантите не работят като в холивудските филми ", споделя пред Engadget създателят на услугата за биохакинг и имплантиране Dangerous Things Амал Граафстра. " Те даже не са дейни, живи или енергизирани, когато няма читател, който да е в непосредствена непосредственост "

Това значи, че обсегът на потребление на RFID имплантите е много стеснен и това е най-вече фундаментална технология, която би трябвало да можете да хакнете сами, с цел да бъде потребна. Съществуват лимитирани случаи на комерсиално потребление като импланта-ключ за автомобил на Tesla, който ви разрешава да стартирате колата си, само че нормално потребителят би трябвало да може самичък да копира избрани основни конфигурации върху нея.

" Когато продаваме транспондера, ние продаваме ключ, само че не и брава ", споделя Граафстра. Потребителят би трябвало да има известни механически знания, с цел да направи въпросната " брава ".

Полезно е да знаете това, преди да отидете при татуист или пиърсинг експерт, с цел да ви сложи подобен, тъй като в противоположен случай може да се окажете с чип, който не можете да употребявате. " Направете си изследване и се уверете, че това, което желаете, е допустимо преди да се подложите на интервенция ", споделя Уиндол, макар че самата тя има някои неактивни такива, които са безвредни да се държат под кожата.

Компаниите към този момент търсят способи да употребяват RFID имплантите и като принадлежности за сигурност. Технологията е обвързвана с присъща накърнимост, защото изисква данни за достъп, които могат да бъдат откраднати. Но съществуването на тези данни под формата на имплант най-малко не разрешава на някого елементарно да открадне картата ви за достъп или информацията, обвързвана с нея.

" Вероятността някой да се появи и да може да сканира удостоверението ви, без да знаете за това, не е толкоз огромна ", споделя Уиндъл. " Няма по какъв начин да ви вземат ръката от джоба, най-малко не и без мачете. "

Освен това, защото удостоверяването на достоверността става все по-важно за попречване на неоторизиран достъп до сметки, тези импланти могат да се употребяват за доказване на самоличността ви и в този случай. Тъй като фирмите се стремят да заменят двуфакторната автентикация с разнообразни ключове, слагането на тези данни под кожата ви може да бъде допустимо решение, написа Engadget и прибавя:

„ Вашият ключ може да бъде качен на чип имплант, който да удостовери самоличността ви, за разлика от хардуерния ключ, който може да се изгуби, или потвърждението с текстово известие, което може да бъде подправено “.

RFID имплантите не се нуждаят от утвърждението на здравните служби, защото не са медицински произведения. Все отново, въпреки че като цяло наподобяват безвредни и сигурни, има рискови фактори, които би трябвало да се вземат поради, изяснява доктора на науките и професор в College of Media към University of Colorado Боулдър Харша Гангадхарбатла и прибавя:

" Потребителите би трябвало да са изцяло наясно със скритите разноски (защита на персоналните данни, опасности и рекламни послания), свързани с такива технологии, а освен с разноските за слагане на такива импланти ".

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР