Софтуерните разработчици първи се възползваха от генеративните системи с изкуствен

...
Софтуерните разработчици първи се възползваха от генеративните системи с изкуствен
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще помогне на Toyota да създава по-съвършени автомобили

Софтуерните разработчици първи се възползваха от генеративните системи с изкуствен интелект, само че те ще намерят приложение и в други области на инженерството. Например Toyota Motor Corporation към този момент опитва с потреблението на AI за усъвършенстване на дизайна на своите коли в ранния стадий на проектирането им.

Базираният в Калифорния проучвателен институт на Toyota, в частност към този момент опитва с потреблението на системите за генеративен изкуствен интелект (AI) за дефиниране на концепциите за дизайн на колите в ранните стадии на проектирането им. Използвайки текстова поръчка, описваща общите контури и оформление на бъдещата кола, инженерите могат да принуждават AI системата да предложи няколко разновидността за дизайн, като се вземе поради присъщите механически ограничавания като коефициент на противодействие, дължина на междуосието и височината на каросерията.

ИИ-системата може да употребява първичната, основана ръчно от дизайнера, схема на профила на автомобила, с цел да потърси разновидности на дизайна, вземайки поради присъщите условия за основните параметри. Съхранявайки стилистичната целокупност на облика, компютърът предлага няколко разновидността на силуета, които са усъвършенствани в друга степен във връзка с една и съща аеродинамика. Тъй като последният аршин мощно въздейства върху икономичността на електрическите автомобили, сходни спомагателни принадлежности ще станат изключително настоящи в обозримо бъдеще. Търсенето на окончателния вид на дизайна в този случай доста се форсира, намалявайки времето за създаване на нови модели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР