Софтуер за откриване и анализ на симптомите на грип с

...
Софтуер за откриване и анализ на симптомите на грип с
Коментари Харесай

Пловдивски ученик с приз за софтуер за грип

Софтуер за разкриване и разбор на признаците на грип с хардуер за противоположна връзка в действително време донесе огромната премия на десетокласника Стоян Ганчев от Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “    

Пореден мотив за горделивост от триумфите на учениците от Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ донесе  наградата на Стоян Ганчев на VII Изложение-конкурс на младежкото техническо творчество в Горна Оряховица.

Ученикът от XI ж бе отличен с най-голямата премия за своята разработка за медицински програмен продукт, с която  впечатли извънредно доста жури и уредници. Стоян Ганчев получи за цялостното си показване плакет от Община Горна Оряховица, диплом и награда от 1000 лв..

В Седмото издание на Изложението-конкурс на младежкото техническо творчество участваха 47 екипа и над 170 възпитаници, студенти, младежи от действителния бизнес и университетите.

Стоян Ганчев печели журито и премията с  направения от него медицински програмен продукт  за разкриване и разбор на признаците на грип с хардуер за противоположна връзка в действително време. „ В наши дни персоналното здраве постоянно се подценява. Технологията може да се употребява за помощ на хората да извърнат повече внимание на значимите признаци на телата си.

Предлагаме като решение 3D моделирано и отпечатано смарт устройство, ръководено от контролер Esp32. Той не разрешава на хората да подценяват признаците и ще ги осведоми при положение на разкриване на заболяване. “, споделя концепцията си десетокласника.

Иновативният артикул може да следи и съхранява информация за равнище на О2 в кръвта, телесна температура, сърдечен темп, прави разбор в действително време и връща противоположна връзка посредством светодиоди. Събраните данни се предават на подготвени невронни мрежи с висока акуратност (94%и 96%), които плануват дали потребителят е болен или не и дали е инфектиран с Covid-19 и предизвестяват, в случай че параметрите на тялото са животозастрашаващи.

Следващата концепция на Стоян Ганчев е програмен продукт, който може да е в помощ на водачите. „ В бъдеще възнамерявам основаването на  алгоритъм за идентифициране на сънливи водачи. Вярвам, че това ще помогне за понижаване на броя на пътните катастрофи. Освен това ще  позволи да бъдат открити някои болести, свързани с несъзнателното заспиване. “, чертае бъдещите си планове ученикът, с чиито триумфи Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “  има учредения да се гордее.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР