Софийският университет драстично намалява таксите в специалности, към които липсва

...
Софийският университет драстично намалява таксите в специалности, към които липсва
Коментари Харесай

СУ намали таксите на по-слабо популярни специалности

Софийският университет фрапантно понижава таксите в специалности, към които липсва сериозен интерес. По-малко ще заплащат бъдещите студенти в целия Физически факултет.

Драстично е понижението по специалността " Ядрена химия " във Факултета по химия и фармация и във всички специалности на Физическия факултет - от 750 лева годишната такса пада на 200.

Мечтата на Георги е да стане физик от международна класа: „ Започнах с класическата физика, прекосих през квантовата, несъмнено минах и през електрониката. Но считам, че най-интересното от всичко, което е и най-перспективно, е нуклеарната физика”. Учителката му Красимира Божкова обаче акцентира, че часовете в клас са незадоволителни, с цел да разсъни интереса на учениците към комплицираната просвета: „ Разчитаме на кръжоци и извънкласни дейности”.

Във Физическия факултет студентите не съжаляват за избора си, някои пресмятат, че съвсем всички приключили си намират добра работа.

Ректорът на Алма матер проф. Анастас Герджиков изяснява, че с намаляването на таксите се надяват да насочат повече студенти към малко мечтаните специалности: „ И вероятно с повишението на стипендиите, с увеличението на дотацията за естествените науки да подтикваме тези науки и студентите да аплайват там, където има нужда”.

--> Същевременно, в някои от мечтаните специалности Софийският университет усилва таксите. Най-много, с 61 лв., за право и за интернационалните връзки.

Без смяна остават таксите за кандидатстване – 30 лв. за явяване на изпит и 30 лв. за присъединяване в кандидатстудентската акция и класиране.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР