Софийският районен съд стартира делото на депутата от БСП Елена

...
Софийският районен съд стартира делото на депутата от БСП Елена
Коментари Харесай

Тръгна делото на Йончева срещу Борисов, и двамата не се явиха в съда

Софийският областен съд започва делото на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева против премиера Бойко Борисов и ГЕРБ, съобщи „ Фокус”. Искът на Елена Йончева е за сумата от 20 000 лв., представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Тя твърди, че такива са породени от изказвания на Борисов, че е получавала държавни пари за своите журналистически репортажи.

Йончева и Борисов не се явиха в правосъдната зала. Те бяха представлявани от своите юристи - Георги Атанасов и Марин Марковски. Адвокатът на Йончева изиска в качеството на очевидци да бъдат разпитани публицистите Иван Гарелов, Къдринка Къдринова, Емил Райнов и Виза Недялкова, които да обяснят каква е публичната реакция на гилдията след изказванията на Борисов и по какъв начин те са се отразили на положението на Йончева.

От своя страна отбраната на Борисов възрази против призоваването им с аргумента, че е неприемливо голям брой очевидци да потвърждават един и същи факт. Тя даде на съда документи, които съгласно юристите потвърждават по какъв начин Елена Йончева е получила средства от Българска национална телевизия в размер на 690 хиляди лв., а ноторно прочут факт е, че тя е държавна телевизия.

Защитниците на Борисов желаят от съда като очевидец да бъде свикан и частен предприемач, който съгласно тях ще изясни по какъв начин е плащал на Елена Йончева отвън Българска национална телевизия, а от своя страна малкия екран му е предоставяла рекламно време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР