Софийският районен съд остави в ареста Илко Захариев, наричан от

...
Софийският районен съд остави в ареста Илко Захариев, наричан от
Коментари Харесай

Решено: Червения пират, плашил магистрати, остава в ареста

Софийският областен съд остави в ареста Илко Захариев, именуван от проверяващите " Червения корсар ". Има заплаха той да се укрие, защото води бездомнически метод на живот и няма непрекъснат адрес, който да населява, аргументира се съдът.
Захариев е упрекнат, че на 21 февруари 2024 г. е  изпратил до разнообразни институции голям брой електронни известия, съдържащи закани с ликвидиране по отношение на магистрати и обидни квалификации, касаещи политици и други обществени персони.
В правосъдната зала стана ясно, че Илко Захариев няма документи за идентичност, споделя Българска национална телевизия. Той съобщи, че са му били откраднати. Захариев уточни, че работи като проектант на свободна процедура и се занимава интензивно с математика и изобразяване. Той твърди, че откритите в него телефони ги е разкрил в панер за отпадък в столичен мол. Връщал телефоните за преработване и с парите си купувал материали за изобразяване. " Червеният корсар " изиска да бъде освободен.
В правосъдната зала стана ясно, че 35-годишният мъж два пъти е влизал в психиатрия в Сливен и София. По делото към момента не е подготвена психиатричната експертиза и не е ясно дали Захариев може да носи наказателна отговорност.
Според прокуратурата, има безспорни доказателства, които демонстрират че точно от телефоните, открити в Захариев са изпращани заплашителни имейли. По делото е разпитана и арбитър Владислава Цариградска. Ако делото против него стигне до съд и Захариев бъде приет за отговорен, може да получи до шест години затвор.
Определението на Софийския областен съд не е дефинитивно и Захариев може да апелира пред Софийския градски съд, чиято дума за ареста на 35-годишния мъж ще бъде последна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР