Софийският районен съд оправда изцяло Костадин Костадинов, лидер на партия

...
Софийският районен съд оправда изцяло Костадин Костадинов, лидер на партия
Коментари Харесай

Извънредна вест за Костадин Костадинов! Не е за вярване какво реши съдът

Софийският областен съд оправда напълно Костадин Костадинов, водач на партия “Възраждане ”, по обвиняването за това, че е всял суматоха в популацията посредством свои изявления свързани с наличностите в складовете на държавния запас, както и с противоепидемичните ограничения по време на пандемията, в изявление на 13 март 2020 година
Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период.
Според правосъдния състав обвиняването на Костадинов не е правилно конструирано, тъй като е повече политическо говорене, лишено от конкретика. Също по този начин означи, че той е упрекнат по член 326 алинея 1 от Наказателен кодекс, което касае главно класическите случаи на подаване сигнали за бомби.
Съдът уточни, че няма директен предумисъл зад думите на Костадинов, защото информацията, която споделя в изявлението си, е подадена преди този момент от пиарът му. Съдът обаче означи, че в думите на Костадинов по отношение на липса на тонове кашкавал и сирене от складовете на запаса има дезинформация, защото се базира на данни в медиите в предишен интервал, предава Блиц.
Съдът оправдава Костадинов за това, че е предал посредством съответно изказване заблуждаващи знаци за паника в народен ефир, по време на пандемия и въведено изключително състояние.
В пледоариите си юристите Стойко Славов и Полина Велчева желаеха от съда да оправдае Костадинов. Според тях обвиняването против него е политическа поръчка. Те означават, че изявленията на Костадинов в изявлението не е довело до всеобща суматоха в популацията и няма вредоносен резултат.
По време на днешното съвещание Костадин Костадинов не участва, защото е възпрепятстван. Също по този начин не участва и представител на Софийска районна прокуратура.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР