Апелативният съд в Бургас потвърди 6 години затвор за мъжа,

...
Апелативният съд в Бургас потвърди 6 години затвор за мъжа,
Коментари Харесай

Помните ли касапницата в Айтос, в която убиха мъж и дечицата му? Убиецът им щрака с пръсти

Апелативният съд в Бургас удостовери 6 години затвор за мъжа, умъртвил на пътя мъж и двете му деца в Айтос. Тежкият пътен случай стана на 13 септември 2021 година. Тогава камион опустоши лек автомобил, в който пътува цяло семейство. На място умират и бащата, на 33 години, и двете му деца – на 5 и 9 години.
Товарният автомобил превозвал над 39 кг пшеница. Според заключенията на движимостите лица, изготвили автотехническата експертиза, подсъдимият не се е съобразил с неизправното положение на спирачната система на полуремаркето, с неговото претоварване и с релефа на местността.
Делото пред първоинстанционния съд е прегледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, като редуцирано наложеното наказване с 1/3, предава Нова.
С решението си Апелативният съд променя присъдата, като преквалифицира закононарушението и го оправдава за осъществено нарушаване на правилото за придвижване по пътищата.
Апелативните съдии одобряват, че действието е осъществено от подсъдимия отговорно. Въззивната инстанция не е направила промяна на наказването, като е решила, че то е законосъобразно и заслужено равномерно при баланс на смекчаващите и отегчаващите отговорността условия.
Подсъдимият е лишен от право да ръководи моторно транспортно средство за период от девет години. Решението предстои на обжалване и митинг пред Върховен касационен съд.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР