Софийският районен съд наложи парична гаранция на четиримата младежи, задържани

...
Софийският районен съд наложи парична гаранция на четиримата младежи, задържани
Коментари Харесай

Съдът освободи под парична гаранция младежите, хвърляли бутилки срещу сградата на бившия Партиен дом

Софийският областен съд наложи парична гаранция на четиримата младежи , арестувани и упрекнати за хвърлянето на бутилки и железни кенчета против постройката на Народно събрание-2 и охраняващите полицейски чиновници на 14 юли, по време на антиправителствен митинг.

Обвиняемите би трябвало да се освободят неотложно, в случай че не се задържат на друго съображение. Паричните гаранции са сред 1000 лева и 2000 лева Определението на съда не е дефинитивно и може да се стачкува и апелира.

Прокуратурата изиска да бъде наложена мярка непрекъснат арест за младежите. " Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост - по време на всеобщ цивилен митинг, в конюнктура отличаваща се с изключителна социална сензитивност и изразено неодобрение, като с дейностите си изразили безусловно неуважение на правните правила ", показват от държавното обвиняване. Според прокуратурата младежите били проведени в обществените мрежи.

Съдът уточни, че действието, за което са упрекнати младежите, не е тежко съзнателно закононарушение. Както и, че няма данни за потвърдена заплаха да извършат ново закононарушение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР